Bèta Tournament

Op 2 februari hebben leerlingen uit het 4e leerjaar mavo, deelgenomen aan de 2e editie van het Bèta Tournament. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door het Summa College in hartje Brainport op de High Tech Campus in Eindhoven. Lennart, Elise en Tim vielen met de kennisquiz in de prijzen en wonnen een gouden beker.

Bètavakken centraal in vraagstuk

15 teams van verschillende middelbare vmbo-t scholen gingen tijdens het Tournament aan de slag met een vraagstuk vanuit het bedrijfsleven waarin de bètavakken biologie, natuurkunde en scheikunde centraal staan. Dit jaar kwam de vraag van Agristo: “Welke frietaardappel is het meest geschikt en wat is de juiste hoeveelheid additief die toegevoegd moet worden?”


Gefeliciteerd toppers!

Docent Ines Tijssen: “De leerlingen hadden een aantal uren de tijd om hieraan te werken. Lennart, Elise en Tim zijn ijzersterk in biologie, scheikunde en natuurkunde en moesten verschillende praktikumopdrachten uitvoeren. Ze vonden met name de scheikundeproefjes heel erg pittig.”

Tijdens het juryberaad werd de kennis van alle leerlingen gemeten in een spannende en leerzame wedstijd. Eerst moesten er een voorronde gespeeld worden die werd gewonnen door Elise. Daarna mocht Tim de finale spelen en zijn eindplaats was goed voor deelname aan ‘de grote finale’. Tijdens ‘de grote finale’ wist Tim als eerste een element uit het periodiek systeem te noemen en hiermee won team Heerbeeck de quiz van het Bèta Tournament met glans! Gefeliciteerd toppers!

Terug naar overzicht