Begeleiding en ondersteuning

Wij vinden het belangrijk dat je je op je gemak voelt op school. Pas dan kom je tot leren en kun je het beste uit jezelf halen. 

Bij ons krijg je een persoonlijke leercoach. Deze leercoach houdt in de gaten hoe je vorderingen op school zijn en hoe je je sociaal-emotioneel ontwikkelt.
Wanneer het even niet zo lekker met je gaat, hebben we een breed netwerk van deskundigen om je te ondersteunen.

Wij zien en kennen jou!
Wij zien en kennen jou!
Ook jouw sociaal-emotionele ontwikkeling houden we in de gaten.
Ook jouw sociaal-emotionele ontwikkeling houden we in de gaten.

Reguliere (extra) ondersteuning en maatwerk

In de brugklas bieden we reguliere trainingen aan zoals faalangst en sociale vaardigheden. Wanneer het nodig is, bieden we maatwerk. Zo bieden we bijvoorbeeld begeleiding op het gebied van de overgang van basisschool naar middelbare school.

Verder ondersteunen we leerlingen, die dat nodig hebben, gedurende de gehele schoolperiode bij onder andere studievaardigheden, plannen, leren leren, motivatie, dyslexie en huiswerk maken. Maar ook als je sociale problemen of sombere gedachtes hebt kun je op onze ondersteuning en begeleiding rekenen.

Huiswerkbegeleiding

Wanneer een leerling het lastig vindt om zelfstandig huiswerk te maken en hierin begeleiding kan gebruiken dan hebben we hiervoor twee verschillende instanties die op school begeleiding bieden: Lyceo huiswerkbegeleiding en Tandem studiebegeleiding. Deze externe organisaties zijn onafhankelijk van het Heerbeeck College. Ze maken gebruik van lokalen van de school om het voor leerlingen eenvoudiger te maken direct na schooltijd aan het schoolwerk te kunnen beginnen. Kijk voor meer informatie over tijden, werkwijze en kosten op het intranet voor ouders en leerlingen, ons intranet voor ouders en leerlingen. 

Meer informatie

Uitgebreide informatie over de ondersteuning op onze school vind je in onze schoolgids en in ons schoolondersteuningsprofiel die je hieronder kunt downloaden.

Schoolondersteuningsprofiel

Download