Loopbaanoriëntatie

Behalve het halen van een diploma zijn nog veel meer dingen van belang om je voor te bereiden op je toekomst. Het is belangrijk dat je ontdekt wie je bent en waar je talenten en interesses liggen. Het Career Center bereidt jou voor op je toekomst en helpt je met keuzes voor je profielen, vervolgopleiding en carrière. Dit heet ook wel loopbaanoriëntatie en -begeleiding, of LOB.

Voorbereiden op een toekomst na de middelbare school
Voorbereiden op een toekomst na de middelbare school

Loopbaan Oriëntatie Begeleidings­programma (LOB)

Wij bieden je een uitgebreid Loopbaan Oriëntatie Begeleidingsprogramma (LOB), waarbij het ontwikkelen van de loopbaancompetenties centraal staat. Op deze manier heb je aan het einde van je schoolperiode een goed beeld van jezelf en van het aanbod van de opleidingen en de arbeidsmarkt en ben je goed uitgerust om een passende studiekeuze te maken.

We begeleiden jou voor op je toekomst na de middelbare school via LOB-lessen en persoonlijke gesprekken. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten die je helpen bij je loopbaanoriëntatie, zoals o.a. voorlichtingen, workshops, beurzen en themaweken. Ook halen we de buitenwereld naar binnen en organiseren we tal van activiteiten in samenwerking met het bedrijfsleven zoals gastlessen, Brainport-opdrachten en stages.

Je vindt ook uitgebreide informatie over LOB bij ons op school op deze pagina