Donatie voor Het Vergeten Kind

De leerlingen van 5 vwo en 4 havo hebben de opbrengst van hun bedrijfsopdracht Jonge Ondernemer gedoneerd aan Het Vergeten Kind. Op vrijdag 4 oktober werd een cheque van € 4.263,17 overhandigd aan Rob Lauwen van de Stichting Maatschappelijke Initiatieven - Kiwanis Rooi. Het bedrag wordt gedoneerd aan Het Vergeten Kind, een stichting die zich inzet voor kinderen in Nederland die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn.

De leerlingen hebben het bedrag verdiend door in groepjes van 8 personen een bedrijf op te richten. Hiervoor moesten ze marktonderzoek doen, een ondernemersplan schrijven en aandelen verkopen om kapitaal te vergaren. Daarna konden ze producten inkopen en weer zoveel mogelijk verkopen. De producten varieerden van sieraden en planten tot vintage kleding en geurstokjes. Gedurende het project hebben de bedrijven steeds de financiële administratie bijgehouden en aandeelhoudersvergaderingen georganiseerd. Door de bedrijfsopdracht hebben de leerlingen een goede indruk gekregen van de vele processen die in bedrijven spelen.

Alle opbrengsten van het project worden traditiegetrouw gedoneerd aan een goed doel. Het afgelopen schooljaar hebben de leerlingen voor Kiwanis Sint-Oedenrode gekozen. Kiwanis is een stichting die zich inzet voor het verbeteren van de wereld, kind per kind en gemeenschap per gemeenschap. Het verdiende bedrag van de 8 bedrijven gaat via deze stichting naar Het Vergeten Kind. Soms is de situatie thuis voor kinderen zo ernstig dat ze niet meer bij hun ouders wonen. Het doel van Het Vergeten Kind is dat al deze kinderen zich gehoord en gezien voelen, op een veilige en stabiele plek wonen en zich positief kunnen ontwikkelen. Zodat ze hun eigen plek vinden in de maatschappij. We zijn trots op de prestaties van onze leerlingen en hun betrokkenheid bij kinderen die het erg moeilijk hebben. 

Terug naar overzicht