Leerlingen HIC behalen TTO-certificaat

Afgelopen week hebben de leerlingen van Het Heerbeeck International College (HIC) hun TTO-certificaat (Tweetalig Onderwijs) behaald.Deze prestatie markeert het einde van een intensief leertraject waarin de leerlingen niet alleen hun reguliere vakken in het Nederlands hebben gevolgd, maar ook een groot deel van hun onderwijs in het Engels hebben genoten. Het Heerbeeck College heeft hierdoor het TTO-kwaliteitskeurmerk ontvangen.

TTO staat voor Tweetalig Onderwijs, een onderwijsvorm waarbij leerlingen een aanzienlijk deel van hun lessen in een andere taal dan hun moedertaal volgen, meestal in het Engels. Het doel van TTO is om leerlingen beter voor te bereiden op een steeds internationaler wordende samenleving en arbeidsmarkt.

Op 26 juni worden de certificaten feestelijk uitgereikt in de aula van de school. De teamleiders zijn trots op de inzet van de leerlingen. "Onze leerlingen hebben laten zien wat mogelijk is met hard werken en toewijding," aldus de leercoaches.

Het TTO-certificaat erkent niet alleen de taalvaardigheid, maar ook het vermogen van leerlingen om in een internationale context te opereren. Veel leerlingen willen verder studeren aan internationale universiteiten of nemen een tussenjaar in een Engelstalig land.

Naast de prestaties van de leerlingen, is de school dit jaar positief beoordeeld als TTO Junior School en mag het kwaliteitskeurmerk voeren. Het Heerbeeck International College blijft zich inzetten voor hoogwaardig tweetalig onderwijs en hoopt dat de huidige geslaagden een inspiratie zijn voor toekomstige leerlingen.

Terug naar overzicht