Mooie PISA-scores Havo/VWO

In 2022 zijn leerlingen van 15 jaar op Havo/vwo random geselecteerd door PISA (Programme For International Student Assessment) om vragenlijsten in te vullen. Onze leerlingen scoren significant hoger op natuurwetenschappen, creativiteit en financiële geletterdheid. Dit zijn volgens PISA belangrijke vaardigheden voor de toekomst en sluit aan bij wat wij ook belangrijk vinden op het Heerbeeck. Voor wiskunde en lezen scoren we op het landelijk gemiddelde.

In het afgelopen jaar heeft PISA (Programme for International Student Assessment) leerlingen van onze school geselecteerd die in 2022 vijftien jaar waren. PISA onderzoekt de kwaliteit van onderwijs via leerlingen in 95 landen. De school heeft een leerlingenlijst met alleen leerlingnummers doorgestuurd en PISA heeft de leerlingen geselecteerd. De leerlingen hebben de hele dag in twee lokalen testen gedaan op het gebied van wiskunde, Nederlands, natuurkunde, financiële geletterdheid en creativiteit.

Wij hebben, naast de landelijke gegevens, ook als school de resultaten teruggekregen. Als we de uitslag koppelen aan onze strategische uitgangspunten, waar wij in onze onderwijsvorm naar streven, mogen we zeer tevreden zijn. Wij streven, naast het behalen van het diploma, naar de ontwikkeling van vaardigheden, ondernemerschap en creativiteitvan onze leerlingen en werken daarom als Brainportschool samen samen met de omgeving. 

PISA financiële geletterdheid
PISA financiële geletterdheid
PISA creatief denken
PISA creatief denken
PISA natuurwetenschappen
PISA natuurwetenschappen

Terug naar overzicht