Team Rembrandts opnieuw succesvol

Team Rembrandts, met leerlingen van het Heerbeeck College, Zwijsen College en Fontys studenten, is weer terug in Nederland. Onze leerlingen hebben een fantastische ervaring gehad. Heerbeeck-leerling Joris Bol: 'Het was een erg mooie reis waarin ik veel nieuwe vrienden en ervaringen overgehouden heb.' 

Regional 1 in West Palm Beach werd afgesloten als kampioen, waardoor ze automatisch kwalificeerde voor de WK in Houston, Texas. En door het winnen van de Engineering Inspiration award wordt het inschrijfgeld voor het WK door NASA betaald. Regional 2 in Orlando was ook een leuk evenement, waarbij het team als derde is geëindigd. Helaas viel de loting tegen, waardoor veel samen werd gewerkt met robots die minder konden betekenen in het spel. Desondanks heeft het team het team hard gestreden en prestigieuze prijzen gewonnen, nl. de Excellence in Engineering award en de Woodie Flowers award.

De Excellence in Engineering award is een prijs voor machine, creativiteit, en inspiratie. Het team demonstreerde een professionele aanpak in het engineering proces, waarbij de robot functioneel en praktisch is en het ontwerp elegant en voordelig is voor het spel. The Woodie Flowers award erkent een individuele deelnemer die communicatief geweldig werk levert, terwijl hij of zij gelijktijdig de studenten in het team uitdaagt om helder en beknopt te zijn in hun communicatie. De voordracht voor deze prijs komt van de studenten in het team zelf.

Het team is moe, maar voldaan teruggekeerd naar Eindhoven. Bij de videolab op Strijp S werd het team feestelijk door ouders onthaald. Julian van den Hurk vertelt enthousiast: 'De regionals-reis naar de US was geweldig! Het was fantastisch om aan de FIRST competitie mee te kunnen doen en het team waarmee ik reisde was super gezellig!' 

Het team maakt zich nu op voor het WK in Houston, Texas, van 20 t/m 23 april. De reeds behaalde prestaties beloven veel voor het WK, waar het team zijn wereldtitel van 2019 zal verdedigen. Aan het WK gaan uiteraard ook een aantal van onze leerlingen meedoen.


Terug naar overzicht