Winst op Bèta Tournament

Op het Summa Laboratorium nam het Heerbeeck College deel aan een spannend Bèta Tournament. We streden met 2 Mavo-teams tegen 20 teams van andere scholen uit Brabant en Noord-Limburg en mochten opnieuw de beker voor de parate kennisquiz mee naar huis nemen!

Team A bestond uit Storm Storms, Teun Luijbregts en Dani Aref en team B uit Karlijn Schot, Nick van Bree en Kurt van Doorn. Het doel van het toernooi was om de duurzaamheid van verschillende kunststoffen te testen en te beoordelen. In de ochtend en voormiddag werd er hard gewerkt aan proeven in scheikunde, natuurkunde en biologie. De deelnemers testten de bestendigheid van kunststoffen tegen chemicaliën en warmte, de dichtheid, trekkracht en in hoeverre ze bestand waren tegen bacteriën.

In de namiddag werd tijdens het juryberaad een parate kennisquiz met vijf voorrondes gehouden en een afvalronde als finale.  Uiteindelijk bleven er twee deelnemers over die een aantal stellingen voorgelegd kregen.  Teun Luijbregts wist na 5 stellingen dat het over Newton ging en won zo de kennisquiz, een knappe prestatie!

Het Bèta Tournament was een onvergetelijke dag voor de deelnemers en een geweldige manier om hun vaardigheden en kennis te testen. Daarnaast hebben we weer laten zien dat we sterk in de wetenschappen staan. 

Terug naar overzicht