Word een echte wereldburger!

Het Heerbeeck International College (HIC) is een officiële tweetalige opleiding (TTO-school), waar je negen vakken in het Engels volgt. Ook kun je kiezen voor extra vakken als science, design, filosofie en Spaans. Naast je havo- of vwo-diploma (atheneum en gymnasium) haal je ook internationale certificaten en diploma’s.

Dit is het HIC

  • Word een echte wereldburger
  • TTO: volg negen vakken in het Engels
  • Haal ook internationale diploma's en certificaten
  • Optimale voorbereiding op een internationale toekomst
  • Alle ruimte voor jouw creativiteit, talenten en ideeën 

Wereldburger

Op het HIC leer je niet alleen in het Engels, je leert ook over de wereld. Over andere landen en culturen bijvoorbeeld. Ook maak je elk jaar een buitenlandse reis en doe je mee aan internationale projecten en wedstrijden. Zo word je een echte wereldburger. Bij het vak Global Issues gaan we in op actuele internationale thema’s, zoals ‘Climate Change’.

Tweetalig onderwijs (TTO)

De helft van de vakken op het HIC volg je in het Engels. Ook volg je Engelstalige workshops en bezoek je Engelstalige toneelvoorstellingen. Met je internationale certificaten en diploma’s, zoals het TTO-Junior Certificate en het Cambridge Examen in de bovenbouw, ben je optimaal voorbereid op een internationale vervolgstudie.

Voor wie?

Het HIC is voor alle leerlingen met een havo- of vwo-(atheneum/gymnasium)advies. Het HIC is niet moeilijker, maar vraagt vooral in het begin wel meer inspanning. Dat komt omdat je de helft van de vakken in de Engelse taal gaat volgen. Daarnaast is het HIC geschikt voor jou als je het leuk vindt om er zelf achter te komen hoe bepaalde zaken werken en als je graag leert samenwerken aan projecten.

Kosten Heerbeeck International College

De HIC-opleiding wordt deels bekostigd door een verplichte ouderbijdrage van € 545,= per jaar. Binnen deze bijdrage valt een vast pakket aan excursies, gastlessen en reizen. Ook de toetsen en examens die behoren tot het TTO/Cambridge Programma zijn hierbij inbegrepen. Het bedrag kan de komende jaren enigszins wijzigen door koerswisselingen of veranderingen in het prijsniveau van activiteiten. De HIC-ouderbijdrage komt bovenop de vrijwillige ouderbijdrage waarin men onder andere kan kiezen voor het huren van een leerlingenkluisje of andere faciliteiten binnen de school en bijvoorbeeld vakexcursies in de bovenbouw.

Folder voor ouders

Download

Folder voor leerlingen

Download